παρέλαση 25η Μαρτίου

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρουσία υψηλών προσκεκλημένων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση, αλλά και απουσία των πολιτών λόγω της πανδημίας.

Η μοναδική γενική πρόβα ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πραγματοποιήθηκε  χθες το πρωί στο Τατόι .

Eικόνες απ’ όλα όσα θα δούμε να διαδραματίζονται την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα, μεταδόθηκαν από το OPEN

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Εξαιτίας της επιβαρυμένης αυτής υγειονομικής κατάστασης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του.

Στη θέση του Μακρόν θα βρεθεί η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Πρόκειται για ένα γνώριμο πρόσωπο. Είχε επισκεφτεί την Αθήνα λίγους μήνες νωρίτερα. Είχε, μάλιστα, συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή των συμβάσεων για τα Rafale.

Η Αθήνα είχε απευθύνει πρόσκληση και στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τιμήσει με την παρουσία του τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς εδώ και μήνες δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό και η συμμετοχή του σε διεθνείς εκδηλώσεις πραγματοποιείται μονάχα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Έδωσε, όμως, εντολή η χώρα να εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν. Θα φτάσει στην Αθήνα την 24η Μαρτίου, μία ημέρα νωρίτερα. Τότε, θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Την παρουσία τους επιβεβαίωσε και ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης. Το ζεύγος εκπροσωπεί τη Βρετανία. Εκτός από το θεσμικό τους ρόλο, όμως, υπάρχει και η πτυχή των ιδιαίτερων δεσμών που διατηρεί ο Κάρολος με την Ελλάδα και το Χριστιανισμό.

Πηγή: economico.gr