Λοβέρδος βία

Καθαρή πολιτική θέση για το θέμα της βίας παίρνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος.

Οπως λένε συνομιλητές του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει σταθερά την ανάγκη καθαρού πολιτικού μηνύματος, ουδέποτε κρύφτηκε από την επικαιρότητα, και πάντοτε τοποθετείται με απόλυτη σαφήνεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του γεγονότος, αναφέρουν, είναι η πρόσφατη τοποθέτησή του στη Βουλή για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μεταξύ άλλων υποστήριξε οτι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών προκαλούν αποτροπιασμό σε όλους τους δημοκράτες πολίτες της χώρας» και επεσήμανε ακόμη πως κανένα κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποθάλπει τη βία.

“Τέρμα τα παιχνίδια με την βία”

Συγκεκριμένα ο βουλευτής είπε: «Τέρμα τα παιχνίδια με τη βία. Η βία δεν είναι παιχνίδι.
Ούτε πολιτικό, ούτε πολυ περισσότερο κομματικό. Σύσσωμος ο πολιτικός κοσμος έχει δημοκρατικό χρέος να αποκηρύξει τη βία, να μην την ενθαρρύνει, να μην την υποθάλπει, να μην την εκμεταλλεύεται».

Η στάση αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου που συνοψίζεται στη φράση «καθαρές κουβέντες» όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά γενικότερα , σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι στάση αρχής που θα τηρηθεί απαρέγκλιτα γιατί όπως ο ίδιος συχνά λέει «είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί του πάντοτε καταλαβαίνεις τί ακριβώς θέλει να πει».

Όπως μάλιστα προσφάτως δήλωσε, «όταν τον ρωτούν απαντά με βάση τα πιστεύω του χωρίς να τον ενδιαφέρει τί δηλώνουν τα άλλα κόμματα γιατί όταν ετεροπροσδιορίζεσαι καταλήγεις να ετεροκαθορίζεσαι κιόλας».

Πηγή: economico.gr