ΑΑΔΕ: Ψάχνει για αδήλωτες πισίνες μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Από τον Μάρτιο όλοι οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και παρακολουθούν τις οφειλές τους στην ΑΑΔΕ, να τις εξοφλήσουν και να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την Αρχή, μέσω μιας νέας εύχρηστης εφαρμογής (app) φορητών ηλεκτρονικών συσκευών – κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες κ.α. – που θα λανσάρει προσεχώς η Ανεξάρτητη Αρχή.

Αυτό επεσήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από την Βαρκελώνη, επ’ ευκαιρίας της επίσκεψής του στο Ελληνικό περίπτερο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας μας στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο. Όπως διευκρίνισε, σε πρώτη φάση θα ενσωματωθούν υπηρεσίες πληρωμών και ασφαλούς ενημέρωσης για τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε φορολογούμενου, όμως οι διαθέσιμες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες.

Ο κ.Πιτσιλής αναφέρθηκε επιγραμματικά στη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης της ΑΑΔΕ με μια σειρά υπηρεσιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε, ότι “από φέτος για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εισοδήματα μόνον από μισθούς και συντάξεις, θα πάμε ένα βήμα παραπάνω από την προσυμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι να μπουν με τους κωδικούς τους στο σύστημα και να δουν έτοιμη την φορολογική τους δήλωση με τη συνολική οφειλή και, σε περίπτωση που συμφωνούν, απλά να προχωρήσουν σε οριστικοποίηση”. Σε περίπτωση που υπάρχουν δεδομένα που δεν υπάρχουν στη δήλωση τους, οι πολίτες πρέπει να τα δηλώνουν.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής έκανε αναφορά και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) από την ΑΑΔΕ, επισημαίνοντας πως ήδη γίνεται χρήση της σε κάποιους τομείς, όπως για τον εντοπισμό δεξαμενών κολύμβησης (πισίνες). “Υπάρχουν δυνατότητες αλλά και προκλήσεις στον τομέα αυτό, πρέπει να υπάρξει σωστή προεργασία”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα καθοριστικός.

Η παρουσία της ΑΑΔΕ στη Βαρκελώνη

Η ΑΑΔΕ παρουσιάζει στη Βαρκελώνη στην Mobile World Congress (MWC) – τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας παγκοσίως – τις ψηφιακές της πλατφόρμες myDATA και timologio και την εφαρμογή appodixi, συμμετέχοντας στο Ελληνικό περίπτερο.

Όπως αναφέρει ο κ.Πιτσιλής, “συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά σε αυτή την έκθεση. Εκθέτουμε το myDATA, το μεγαλύτερο ψηφιακό έργο στην Ελλάδα για τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, ένα εγχείρημα που έγινε μαζί με το επιχειρείν και τις εταιρείες πληροφορικής και μαζί συνεχίζουμε, το χτίζουμε και το ωριμάζουμε. Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια επιχειρήσεις εγγεγραμμένες, 3,2 δισεκατομμύρια παραστατικά, 2,3 τρισεκατομμύρια Ευρώ καταγεγραμμένες συναλλαγές από τον Οκτώβριο του 2020. Έχουμε, πλέον, 20 παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης και επενδύουμε στη σχέση μας μαζί τους“.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr