Αχτσιόγλου: «Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Tην εκτίμηση της ότι θα είναι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε η Εφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απολύτως ευπρόσδεκτη την υποψηφιότητα Κασσελάκη».

«Εκτιμώ ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα φέρουν εμένα στην προεδρία του κόμματος», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Εκατό μέρες και κάτι από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (…) έχουμε φονικές πυρκαγιές, απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστια οικολογική καταστροφή κι ένα κράτος που απείχε, ένα κράτος που δεν ήταν εκεί για να προστατεύσει, για να προλάβει. Αυτό που έλειπε ήταν η πρόληψη» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, ενώ υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία».

Στην περίπτωση που θα αναδειχθεί η κ. Αχτσιόγλου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα, ανέφερε: «Δεν είμαι εγώ αυτή που θα το πω αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. (…) Είναι παρών και ο ίδιος επιλέγει τον βαθμό και το εύρος της δικής του παρέμβασης και συμμετοχής».

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στις 11.00 π.μ. θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής ενώ ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Αναφορικά με τους κανονισμούς που διέπουν την έγκριση της υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιο. Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές.

Η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr