Αφγανιστάν σεισμό

Έκκληση για παροχή διεθνούς βοήθειας κάνει η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί χειριστεί την τεράστια τραγωδία που έπληξε τη χώρα με τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Ο Εγκέλαδος, άφησε πίσω του, πάνω από 1.000 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες – υπολογίζονται σε τουλάχιστον1.500- νοσοκομεία που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, άγνωστο αριθμό ανθρώπων εγκλωβισμένους στα συντρίμμια κτιρίων ενώ οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης όχι μόνο δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μηχανήματα αλλά σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό δεν επαρκεί.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες 

Οι δε συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, με βροχές, χιονόνερο και χαμηλές θερμοκρασίες ενώ πολλές περιοχές είναι απομακρυσμένες, δύσβατες, μέσα χαράδρες.

Την ίδια στιγμή, με πάνω από 2.000 σπίτια πλήρως κατεστραμμένα ή ακατάλληλα, υπάρχει και ένα απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι και υπάρχει άμεση ανάγκη για νερό, τρόφιμα, ρούχα και στέγαση.

Δεδομένου ότι η χώρα τελεί υπό μια τεράστια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, η παροχή βοήθειας γίνεται ακόμη πιο επιτακτική απ′ ο,τι σε τέτοιου είδους ανθρωπιστικές καταστροφές και ο ΟΗΕ πασχίζει να ανταποκριθεί.

Μέχρι στιγμής βοήθεια στέλνει το Πακιστάν, γίνοντια συζητήσεις με την Τουρκία ενώ και η Ιαπωνία, σύμφωνα με το Reuters, είπε πως θα θα συνδράμει αλλά η χώρα θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη βοήθεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr