«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο ίδιος πρότεινε στη βουλευτή να αναλάβει όποιον ρόλο θέλει.

«Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι το κόμμα. Ακριβώς λόγω του σεβασμού κάλεσα την Έφη Αχτσιογλου και της πρότεινα όποιον ρόλο θέλει. Θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν δεχθεί την πρόσκλησή μου. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Τους είπα «ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα». Και τους εκτιμώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τη Σία Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως αυτό που έκανε «δεν ήταν χρήσιμο».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα όσα είπε σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015 και για το πώς θα διαχειριζόταν ο ίδιος την κατάσταση τότε. «Δεν θα είχα υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη», απάντησε, ενώ κλείνοντας, απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Έρχονται καλύτερες μέρες, δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουνε, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες γι’ αυτό».

Αναλυτικά:

«Δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί πολλοί να το λένε αυτό λόγω των όσων ακούγονται, αλλά στη βάση δεν ισχύει αυτό. Υπάρχει μια μεγάλη ενέργεια και ελπίδα από τη βάση για να πάμε μπροστά. Σε σχέση με την προεκλογική βουβαμάρα είναι κάτι καλό. Έχουμε πολλά βιογραφικά. Το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έχει πείσει, είναι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ψήφους. Το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ τα μείωσε. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν ξαναψήφισε».

Για την ατάκα του ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Μιλάω για νίκη του κόμματος. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία. Ό,τι είχα να πω στην ΚΕ το είπα. Ήταν μια απεύθυνση σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Έφυγε μέρος της Ομπρέλας. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι το κόμμα. Ακριβώς λόγω του σεβασμού κάλεσα την Έφη Αχτσιόγλου και της πρότεινα όποιον ρόλο θέλει. Θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν δεχθεί την πρόσκλησή μου. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Τους είπα «ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα». Και τους εκτιμώ».

Για το αν θα αποχωρήσουν οι «6+6»:

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα».

Για τις αποχωρήσεις:

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Είναι μικρές. Δυστυχώς η διαφωνία φαίνεται να είναι πιο προσωπική και λυπάμαι. Σε ό,τι αφορά στη γείωση του κόμματος στην κοινωνία. Το πρώτο είναι οι οργανώσεις να αγκαλιάσουν τον κόσμο. Το κόμμα δεν πρέπει να τους εμποδίζει να αυτοοργανωθούν. Σε ό,τι αφορά στη ροή, θα δημιουργήσουμε τα think tanks, θα φτιάξουμε ατζέντα που θα πάει στη βάση. Θα θέσουμε τους προβληματισμούς και εκείνοι θα έρθουν στα τμήματα του κόμματος. Όταν αυτοί οι άνθρωποι αισθανθούν ότι κάποιος τους ακούει θα γίνουν «εντός ΣΥΡΙΖΑ». Το iq του Έλληνα είναι χωρισμένο σε όλη την Ελλάδα. Αν εκμαιεύσουμε τη σοφία του λαού, θα τα καταφέρουμε. Οι τομεάρχες θα έχουν τις ιδέες τους μέσα από τα τμήματα. Αυτό είναι και η πορεία προς το Συνέδριο. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα».

Για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης για τη Σία Αναγνωστοπούλου. Δεν πρέπει όμως να τον κατηγορούμε. Να δούμε το έργο του από τη θέση στην οποία βρίσκεται. Γενικά υπάρχει ένα κλίμα τοξικό στα social media. Πολλές φορές είναι υπέρ μου, αλλά δεν με εκφράζει».

Για τα Τέμπη:

«Η ανθρωπιά που δείχνω είναι πηγαία, είναι ειλικρινής. Αυτός είμαι. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Να έχουμε πλουραλισμό και ανοιχτό μυαλό. Δέχομαι επιθέσεις καθημερινά. Ποιον έχω πειράξει στη χώρα; Ποιον; Κανέναν. Είναι επειδή δεν πέρασα από καμία διαδικασία. Θα αναδείξουμε καλό κόσμο. Αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο».

Για την απόφαση του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα μου επιτρέψεις να μην απαντήσω. Είναι συγκριτικό σε σχέση με τους υποψηφίους μου. Είδα ένα κενό στον προοδευτικό χώρο».

Για τη σχέση του με τον κόσμο:

«Λέγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν καλός στην επικοινωνία. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολύ δυνατό άτομο στην επικοινωνία και λένε ότι πλέον δεν είμαστε αρκετά καλοί στην πολιτικοί. Αναδείξαμε θέματα το προηγούμενο διάστημα. Το παράπονο του κόσμου για τους πολιτικούς είναι ότι δεν έχουν αίσθημα. Έχω ένσημα. Να είμαστε ταπεινοί και να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Έχω πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τον κόσμο τον έχουν ξεχάσει. Πρέπει να είμαστε εκεί».

Για το δημοψήφισμα του 2015 και για το τι θα έκανε ο ίδιος:

«Δεν θα είχα τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών».

«Έρχονται καλύτερες μέρες, δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε κλείνοντας ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>

Πηγή: economico.gr