Πρώην στρατιωτικός, φανατική οπαδός του Τραμπ και κάτοικος Καλιφόρνιας ήταν η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά την εισβολή των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Από την Καλιφόρνια

Το θύμα ονομαζόταν Άσλι Μπάμπιτ, ήταν παντρεμένη, είχε υπηρετήσει για 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία, ήταν φανατική οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ και ζούσε στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο, στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, όπου τα μέλη του Κογκρέσου είχαν αρχίσει τη διαδικασία κύρωσης της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, για την εμποδίσουν.

Πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Κόντι, δήλωσε ότι η Μπάμπιτ πυροβολήθηκε από την αστυνομία του Καπιτωλίου.

«Ένστολοι άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου βρέθηκαν αντιμέτωποι» με τους εισβολείς και «κάποια στιγμή ο ένας εξ αυτών έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου» και την πυροβόλησε είπε ο Κόντι, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι διενεργείται εσωτερική έρευνα για αυτό το «τραγικό συμβάν».

Πηγή: economico.gr