Αυτοκινητόδρομος Ε65

Η ώρα της υλοποιησης και της έναρξης των εργασιών έφθασε για ένα εμβληματικό έργο, αυτό του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, που θα συνδέει την ανατολική με τη δυτική Ελλάδα μειώνοντας έτσι σημαντικά τις αποστάσεις μεταξύ της Αθήνας και πολλών προορισμών της δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας. Με τον νέο οδικό άξονα ταυτόχρονα παρακάμπτονται και μια σειρά από επικίνδυνες στροφές οι οποίες επί δεκαετίες αποτέλεσαν την αιτία για αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Οδός Κεντρικής Ελλάδας και Νέα Οδός», κ. Ροδιανό Αντωνακόπουλο ενώ η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργου Περιστέρη.

Στα 70,7 χλμ το συνολικό μήκος του οδικού άξονα

Ο οδικός άξονας συνολικού, μήκους 70,5 χλμ., θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας του οποίου το Νότιο τμήμα (Ξυνιάδα-Τρίκαλα) βρίσκεται σε προχωρημένο, κατασκευαστικά, στάδιο.

To βόρειο τμήμα του Ε-65 εκτείνεται από το 111ο χλμ. έως το τέλος του δρόμου, δηλαδή ξεκινά από τα Τρίκαλα και φτάνει έως το πέρας του Ε65, δηλαδή την ένωση με την Εγνατία Οδό στην ευρύτερη περιοχή δυτικά των Γρεβενών. Ο Ε65, που θα συνδέεται με την Εγνατία Οδό, θα επιτρέπει τη σύνδεση της Λαμίας με τα Γρεβενά, αποτελώντας έναν οδικό άξονα συνολικού μήκους 175 χιλιομέτρων. Υπολογίζεται ότι στη φάση της κατασκευής θα δημιουργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με τη συμβολή του project στο ΑΕΠ της χώρας να τοποθετείται στο 0,5%.

Για το έργο έχουν ολοκληρωθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, οι τεχνικές μελέτες, οι απαλλοτριώσεις, οι μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας και οι αρχαιολογικές έρευνες.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τα έργα δεν φυτρώνουν μέσα σε μια νύχτα

«Τα έργα δεν φυτρώνουν μέσα σε μια νύχτα. Και είναι τέτοια η φύση του αντικειμένου, που μπορεί να δουλεύεις σκληρά επί πολύ καιρό και αυτή η δουλειά να μην φαίνεται»,επισήμανε ο κ. Καραμανλής κατά την τελετή υπογραφής, τονίζοντας ότι εδώ και 23 μήνες γίνεται μία συστηματική δουλειά, η οποία σήμερα αποδίδει καρπούς.

«Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων σε όλη τη χώρα, συνολικού ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ», υπενθύμισε κι επισήμανε ότι το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει σημαντικά νέα έργα, περιλαμβάνει όμως και εμβληματικά έργα, που επί χρόνια είχαν κολλήσει και πάρα πολλοί τα είχαν «ξεγράψει».

Γ. Περιστέρης: Εργο με εράστια σημασία ο Ε65

Ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σημείωσε:

«Θα ήθελα εκ μέρους του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να εκφράσω την μεγάλη μας χαρά για το γεγονός ότι ένα πολύ σημαντικό έργο για την Ελλάδα εισέρχεται πλέον σε τροχιά ολοκλήρωσης. Ο Ε65 είναι ένα έργο, η τεράστια σημασία του οποίου θα φανεί όταν ολοκληρωθεί και τεθεί στο σύνολό του σε λειτουργία.

Τότε θα αποδειχθεί στην πράξη ο κομβικός του ρόλος για ασφαλέστερες, ταχύτερες και οικονομικότερες μετακινήσεις για μεγάλες ομάδες συμπολιτών μας, που δεν έχουν σήμερα πρόσβαση σε ένα ασφαλές δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Από την πλευρά μας  δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε και σε αυτή την περίπτωση, αυτό που κάνουμε διαχρονικά και με συνέπεια. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα παραδώσουμε εγκαίρως ένα άρτιο έργο, συνεργαζόμενοι στενά με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr