Αυτόματος μηχανισμός επιχορήγησης λογαριασμών ρεύματος

Την καθιέρωση ενός αυτόματου μηχανισμού επιχορήγησης συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών ύψους 1,5 έως 2 δισ. ευρώ θα εφαρμόσει καθ’ όλες τις ενδείξεις η κυβέρνηση με το νέο έτος. Η επιχορήγηση νοικοκυριών θα γίνεται με συγκεκριμένα εισοδηματικά, περιουσιακά κριτήρια κι ενδεχομένως κριτήρια κατανάλωσης. Μόνο σε αυτούς τους οικιακούς καταναλωτές θα δίνονται οι ενισχύσεις.

Ο μηχανισμός αυτός θα ενεργοποιείται ανάλογα με την πορεία της τιμής της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού και θα ενισχύει με ποσό τους λογαριασμούς ρεύματος, το οποίο θα συναρτάται με το όριο των ανατιμήσεων της Μεγαβατώρας. Με το νέο σύστημα ενίσχυσης των λογαριασμών ρεύματος, παύουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις σε όλα τα νοικοκυριά.

Τα μέτρα κλείδωσαν σε πρόσφατη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης:

  • Η ενίσχυση ενεργοβόρων επιχειρήσεων μέσης και μερικών βιομηχανιών υψηλής τάσης.
  • Η επιχορήγηση επιχειρήσεων χαμηλής τάσης.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr