Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων, με ποσοστό 68,24%, έναντι του 31,75%, που δεν ήθελε αυτή την εξέλιξη.

Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν ως εξής:

  • Περίπου 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.
  • Περίπου 100 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Άκτωρ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Είχε προηγηθεί η έγκριση της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 212.129.282,97 με μείωση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της από 1,03 σε 0,04 ανά μετοχή, προς ισόποσο συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, με ποσοστό 68,24% υπέρ και 31,76% κατά.

Η Γενική Συνέλευση αρνήθηκε την ανάκληση των μελών του διοικητικού συμβουλίου (που που είχε ζητήσει η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου) με ποσοστό 66,70%.

Σε ομιλία του ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Α. Ξενόφος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την διοίκηση για να μπει ο Όμιλος σε βιώσιμη τροχιά.

Ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι η Ελλάκτωρ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς Ομίλους στη χώρα, με παρουσία σε όλους τους τομείς, όπως η κατασκευή, οι παραχωρήσεις αλλά και η ενέργεια.

Η Greenhill Ιάκωβος Βινιέρης, ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι της εταιρείας (κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος)  θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, τόσο για τα δικαιώματα που τους αναλογούν όσο και στα τυχόν αδιάθετα.

Πηγή: economico.gr