εμβολιασμούς κακοκαιρίας

Με τη Μήδεια να παγιδεύει σε λευκό κλοιό την Αττική, μόνο το 40% των προγραμματισμένων ραντεβού για εμβολιασμό έγιναν στα εμβολιαστικά κέντρα του λεκανοπεδίου, όπου προσήλθαν κυρίως άτομα της ηλικιακής κατηγορίας 60-64 ετών, με το αυτοκίνητό τους, με ταξί ή με τα πόδια, καθώς οι πιο ηλικιωμένοι αντιμετώπισαν περισσότερες δυσκολίες.

Πότε θα γίνουν τα χαμένα ραντεβού

Στην επικράτεια πραγματοποιήθηκε το 70% των προγραμματισμένων ραντεβού, ενώ ο επαναπρογραμματισμός των χαμένων ραντεβού θα γίνει άμεσα και θα υπάρξει ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες με νέο SMS για τους πολίτες που δεν κατάφεραν να πάνε στο εμβολιαστικό κέντρο λόγω του χιονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαμένα ραντεβού της Αττικής θα γίνουν την προσεχή Κυριακή, οπότε και θα λειτουργήσουν εκτάκτως τα εμβολιαστικά κέντρα.

Τα εμβόλια που περίσσεψαν δόθηκαν σε υγειονομικούς, στρατιωτικούς (σώματα ασφαλείας), σε συνοδούς-φροντιστές ευπαθών ατόμων που προσήλθαν για εμβολιασμό, ενώ εμβολιάστηκαν και όσοι διαμένουν στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών της Αμυγδαλέζας, ώστε να μην χαθούν οι πολύτιμες δόσεις, οι οποίες μπορούν να συντηρηθούν σε απλή ψύξη-συντήρηση για 5 μόνο ημέρες αφότου βγουν από την βαθιά κατάψυξη (-70οC).

Σήμερα  λόγω του παγετού, που θα επικρατήσει τις πρωϊνές ώρες και της ολισθηρότητας των δρόμων, τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις 12.00 μμ και μετά όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ανοιχτό μέσα σε λευκό κλοιό το εμβολιαστικό κέντρο στη Λ. Αλεξάνδρας

Παρότι οι εμβολιασμοί στην Αττική αναβλήθηκαν χθες εξαιτίας των πολύ σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις που προκάλεσε ο χιονιάς, το εμβολιαστικό κέντρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κράτησε τις πόρτες του ανοιχτές και αρκετοί ηλικιωμένοι το επισκέφθηκαν για να κάνουν το εμβόλιο τους, προσερχόμενοι με ταξί, αυτοκίνητο ΙΧ ή ακόμα και με τα πόδια.

Τα εμβόλια που δεν έγιναν από τα ραντεβού που χάθηκαν δόθηκαν σε ευπαθείς που βρέθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο και συνοδούς-φροντιστές ευπαθών καθώς και σε υγειονομικούς, στην μεγάλη προσπάθεια να μην χαθεί καμία πολύτιμη δόση εμβολίου.

Πηγή: economico.gr