Δέλεαρ σε 940.000 νέους το «freedom pass»

Η χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για την freedom pass, την κάρτα δώρο ύψους 150 ευρώ σε 940.000, αιφνιδίασε αρκετούς, όχι όμως, τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία αξιοσημείωτη επιβράδυνση του εμβολιαστικού ρυθμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των περίπου 90.000 εμβολιασμών που γίνονται καθημερινά, αφορούν  ραντεβού που είχαν κλειστεί από καιρό, από πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν, αλλά δεν υπήρχαν εμβόλια. Αντιθέτως, ιδιαίτερα στους νέους, που επέδειξαν μία εμβολιαστική ορμή τις πρώτες μέρες, παρατηρείται μία “κόπωση”.

Και αυτό την ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι εάν ο εμβολιασμός κινηθεί γύρω στο 40-45% το τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν θα το αποφύγουμε.

Freedom pass

«Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας την freedom pass». Είναι μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα, και αφορά τους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000. «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. «Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα σε:

• Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές

• Ενοικίαση οχημάτων

• Καταλύματα, κάμπινγκ

• Ταξιδιωτικά γραφεία

• Κινηματογράφο

• Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις χορού

• Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η freedom pass αφορά όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Είναι ένα “δώρο” ευγνωμοσύνης στη νεολαία, αλλά και ένα κίνητρο στους νέους για να εμβολιαστούν, να προστατεύσουν τη ζωή τους, και να συμβάλουν στην ανάσχεση του ιού, όπως είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης.

Κίνητρα

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθούν κίνητρα για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει ρύθμιση με την οποία θα δίνεται νομική κάλυψη στις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας εφόσον επιθυμούν να εφαρμόζουν προνομιακή πολιτική για τους εμβολιασμένους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr