Νέα Σμύρνη επεισόδια

Σκληρά επεισόδια ξέσπασαν μετά την πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, όπου ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ δέχθηκε μαζική επίθεση από ομάδα ατόμων, οι οποίοι τον έριξαν από τη μηχανή του και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ο αστυνομικός έπεσε ματωμένος και αναίσθητος στο έδαφος

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές έριξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κατά άλλες μαρτυρίες λίγο πριν φτάσει η πορεία στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Σμύρνης, η Αύρα που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να καταβρέχει τους διαδηλωτές.

Νέα Σμύρνη : Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας

Μετά τις 19.00 το βράδυ ξεκίνησαν συγκρούσεις μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα. της περιοχής, έπεσαν μολότοφ και χημικά,  ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο.

Ακολούθησαν άγριες οδομαχίες, στην διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Νέα Σμύρνη: Σφοδρές συγκρούσεις, τραυματίας αστυνομικός

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ στην πορεία συμμετείχαν 5.000 άτομα.

Δεκάδες μολότοφ στη Νέα Σμύρνη

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχαν κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ στην πορεία συμμετείχαν και άτομα με μπετόβεργες.

Στην ίδια ανακοίνωση δίνονται στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες.

Περιφερειακά της πλατείας Νέας Σμύρνης αναπτύχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, ενώ στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. έχει φέρει και δύο «Αύρες».

Η αστυνομία διέκοψε από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και διεξάγονται μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη. Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση.

Πηγή: economico.gr