Χατζηδάκης:

«Επιτομή διχασμού και αλαζονείας» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια. Τόνισε πως «την ημέρα που οι Έλληνες ενωμένοι τιμούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας ήρθε εδώ και μίλησε με τον τρόπο που όλοι τον ακούσαμε», υπογραμμίζοντας πως «ήρθε να κάνει τον ήρωα εκ του ασφαλούς γνωρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός είναι στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει ακόμα».

Τσίπρας: «σκληρού ροκ» κατά της κυβέρνησης

Νωρίτερα, μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επκουρικής ασφάλισης, το οποίο και αποκάλεσε ύβρι για τις σημερινές και τις επόμενοες γενιές.

Πιάνοντας το νήμα απο εκεί που το άφησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα που προέκυψε κατά τον πρόσφατο ανασχημστισμό με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα περί αποστασίας και απόπειρας διεμβολισμού των πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών από  έναν Πρωθυπουργό που όπως χαρακτηρισιτκά ανέφερε, βρίσκεται σε βέρτιγκο.

Σε μία ακόμη «πύρινη» ομιλία που έβριθε χαρακτηρισμών σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σύνθημα συνέχισης της τακτικής του «σκληρού ροκ» κατά της κυβέρνησης, με την ελπίδα ότι θα τη δει να αποδίδει δημοσκοπικά.

«Αυτό το έκτρωμα που φέρατε σήμερα, θα ξηλωθεί την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση», αναφώνησε για το σχέδιο νομου της επικουρικής ασφάλισης των νέων εργαζ0μένων.

Και το Ασφαλιστικό και ο Πτωχευτικός και η σφαγή των εισακτέων και τα απλήρωτα 10ωρα θα ξηλωθούν, αλλά δεν θα ξεχαστούν. Θα είναι πάντοτε υπενθύμιση ότι μια κυβέρνηση αλαζόνων, σε δύσκολες στιγμές για την κοινωνία, έκανε τον φόβο και τον πόνο του ελληνικού λαού ευκαιρία για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι, οι εκλεκτοί και οι φίλοι.

Αυτή θα είναι η μόνη σας υστεροφημία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απεθυνόμενος στην κυβέρνητική πλειοψηφία. Πρόκειται, είπε, για μία «βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν -όπως κατήγγειλε- είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

“Είστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς”

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για κυβέρνηση άκρας δεξιάς, υπό έναν αδύναμο και ακατάλληλο, όπως είπε, Πρωθυπουργό. «Η πτώση του», όμως, προειδοποίησε, «θα είναι ραγδαία και απότομη, και η πρόσκρουση θα γίνει με πάταγο».

Στην αναφορά στον πρόσφατο «περιπετειώδη» ανασχηματισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας», ενώ για το θέμα της (μη) υπουργοποίησης Αποστολάκη, αφού επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου περί απόπειρας παγίδευσης  του ναυάρχου ε.α. από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέβη σε σειρά χαρακτηρισμών, όπως «κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού» και «πράξη πολιτικής αγυρτείας».

«Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν επεδίωξε την πολιτική συναίνεση, παρά επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών, φτάνοντας στο απώτατο όριο κατρακύλας και αυτοεξευτελισμού. Αντί για πρόταση σε συνεννόηση σχεδίασε πρόσκληση αποστασίας. Μια πράξη που το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει πολιτικά συνώνυμο», κατήγγειλε εκ νέου ο κ. Τσιπρας, μιλώντας για κυβέρνηση «σε αποδρομή» και πρωθυπουργό «σε βέρτιγκο» που με κάθε του δήλωση δείχνει πόσο μακριά είναι από τις αγωνίες των πολιτών αυτής της χώρας.

Χατζηδάκης: “κ. Τσίπρα τρέφεστε από τις χολερικές επιθέσεις…”

Ο κ. Χατζηδάκης καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι την ημέρα που «χάσαμε έναν μεγάλο Έλληνα που ξεχώρισε τόσο στην μουσική όσο και στη ζωή του, που μας έκανε να “σηκωθούμε λίγο ψηλότερα”» και εργάσθηκε για «την ενότητα των Ελλήνων», εκείνος διάλεξε για να προβεί «σε ένα ακόμα μάθημα διχασμού».

Ο κ. Χατζηδάκης αντέκρουσε τις εφ όλης της επικαιρότητας επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για την διαφορά της πολιτικής ευθύνης μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις καταστροφικές φωτιές και του κ. Τσίπρα κατά την τραγωδία στο Μάτι, είπε:

«Ο Τσίπρας, τότε, δεν παραδέχτηκε κανένα λάθος ενώ ήταν στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν προσχώρησε στο δικό σας δόγμα ότι όλα έγιναν λάθος, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα όποια λάθη έγιναν. Έκανε, κάνει και θα κάνει τις όποιες κινήσεις απαιτούνται για να λυθούν τα όποια προβλήματα».

Ο υπουργός, θύμισε πως «ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που ζήτησε άλλη προσέγγιση στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και στις δομές. Όταν ο πρωθυπουργός κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση και εσείς αντιδράσατε σαν κάποιον που ρίχνει μια ντουφεκιά στον αέρα και μετά τρομάζει ο ίδιος….». Εσείς, είπε «ήταν που αντιδράσατε χολερικά αντί να ικανοποιηθείτε και τώρα ζητάτε και εξηγήσεις;».

Καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν έχετε καμία σχέση με την έννοια συναίνεση, τρέφεστε από τις χολερικές επιθέσεις και το δόγμα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”. Αυτό πιστεύατε το 2015 αυτό πιστεύετε και τώρα. Αυτό βλέπει ο ελληνικός λαός και σας έχει κατατάξει» και τόνισε «είστε κατώτεροι της λέξης συναίνεσης. Παίζετε με τις λέξεις. Σήμερα παίξατε με την λέξη συναίνεση. Έχετε μετατρέψει το κόμμα σας σε μια κακόγουστη πολιτική θεατρική παράσταση».

“Ο Πολάκης σας δίνει παράσταση με την ΠΟΕΔΗΝ”

Αντίθετα, σημείωσε «η ΝΔ έχει συμμαχία με τους πολίτες και έχει μια κυβέρνηση που ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε μιλώντας με τους πολίτες».

Ο υπουργός απάντησε και στις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ορισμό του Θανάση Πλεύρη ως υπουργού Υγείας λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να ασκεί κριτική «και να μας ζητάτε και τα ρέστα» όταν «δικός σας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πριν δύο ημέρες παρέστη σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ που αντιδρά στην προσπάθεια εμβολιασμού των υγειονομικών. Όταν ο αναπληρωτής κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές».

Δεν είμαστε εμείς μακριά από τον κόσμο κ. Τσίπρα αλλά εσείς» του είπε ο κ. Χατζηδάκης και αντέτεινε «εμείς μειώσαμε τους φόρους, στηρίξαμε την κοινωνία με 40 δισ. ευρώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μειώσαμε την ανεργία κατά 2% σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δώσαμε μια έστω συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό, ενισχύσαμε ουσιαστικά τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας, έχουμε δώσει περήφανες απαντήσεις στην Τουρκία την τελευταία διετία, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας αυξήσαμε γονικές άδειες, θεσπίσαμε μέτρα συμφιλίωσης της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή, μειώσαμε ασφαλιστικές εισφορές , εισάγουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που είναι η καλύτερη ασπίδα έναντι στην αυθαιρεσία του εργοδότη. Και πιστεύετε πως είστε κοντά στον κόσμο όταν τον κοροϊδεύετε κατάμουτρα κάθε μέρα! Που άλλα λέγατε και κάνατε τα ακριβώς αντίθετα!

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε χρήσιμες μεταρρυθμίσεις για τον ελληνικό λαό. Σχετικά με το σχέδιο νόμου και την κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης του καταλόγισε ότι προσπαθεί να υιοθετήσει τα επιχειρήματα του ΚΚΕ. Εμείς, είπε θέλουμε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να είναι Ευρωπαίοι. Να τους δείξουμε την εμπιστοσύνη που πρέπει και να τους αφήσουμε να κάνουν ατομικούς λογαριασμούς και να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά τους, να έχουν έλεγχο στη σύνταξή τους. Αν εσείς εμπνέεστε από το ισχύον σύστημα, με γεια σας με χαρά σας και αναρωτήθηκε ποιο είναι το όραμά σας οι Επικουρικές Συντάξεις Ταμείο Ιονικής Λαϊκής- ΛΕΠΕΤΕ (Εθνικής Τράπεζας). «Αν αυτό είναι το όραμά σας να το χαίρεστε, αλλά δεν είναι Ευρώπη, ούτε καν κοινής λογικής».

“Εφαρμόζουμε ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα” 

Εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης πως το σύστημα που εισηγείται το νομοσχέδιο αυτό εφαρμόζεται σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και τα παραδείγματα που ανέφερε ο κ. Τσίπρας αναφέρονται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής που όντως ιδιωτικοποίησαν το ασφαλιστικό τους σύστημα, αλλά δεν είναι αυτό που κάνουμε εμείς.

Εμείς, τόνισε, δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά που δεν συμμετέχει στη διεθνή τάση. Εμείς είμαστε πραγματικά η προοδευτική παράταξη, μια προοδευτική κυβέρνηση.

Για δε τις επικρίσεις περί τζογαρίσματος, ο υπουργός ανέφερε πως αυτά είναι μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά βλέπετε «σας τυφλώνει ο δογματισμός σας, γι΄ αυτό και είστε χορηγοί μας. Γι αυτό και χάνετε ψήφους και εμείς κερδίζουμε και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους Σας ευχαριστούμε, είμαστε ευγνώμονες». Ο υπουργός έκλεισε τις απαντήσεις του στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως «εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε άλλα λάθη στο ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς βλέπουμε τι γίνεται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες και το ακολουθούμε. Εσείς μείνετε με τα δόγματά σας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr