Μυστήριο καλύπτει την πώληση από τη Airbus του τακτικού μεταγωγικού αεροσκάφους της, C-295 σε μυστηριώδη αγοραστή στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο «μυστικός» αγοραστής

Η εταιρεία ήδη έχει πουλήσει το άκρως επιτυχημένο ελικοφόρο μεταγωγικό της σε πολλές χώρες της Ευρώπης, καθώς και σε τρεις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, την Ινδονησία, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες, ενώ πρόσφατα έκλεισε συμφωνία και με την Ταϊλάνδη, για ένα C-295, το οποίο αναμένεται να παραδωθεί το 2023.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον έγκειται στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα πουλήσει και τρία C-295 σε χώρα της περιοχής, η οποία, ωστόσο, δεν αναφέρεται. Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το Βιετνάμ, το οποίο ήδη διαθέτει τρία αεροσκάφη, τα οποία και αγόρασε για να συνταξιοδοτήσει τα ρωσικά Antonov An-26.

Δημοφιλής και ευέλικτη πλατφόρμα

Κατά τα φαινόμενα, η μυστικότητα οφείλεται στο γεγονός ότι το Βιετνάμ επιδιώκει να βελτιώσει τις δυνατότητές του στις αερομεταφορές, προκειμένου να ενισχύσει τις βάσεις του στα διαφιλονικούμενα νησιά Σπράτλυ και Παρασέλ στην Νότια Σινική Θάλασσα, αλλά και την ικανότητά του για ανθρωπιστική βοήθεια, αν και όπου χρειαστεί.

Εκτός από τις προαναφερθείσες χώρες στη νοτιοανατολική Ασία, άλλες 28 χώρες έχουν εντάξει ή έχουν παραγγείλει το C-295 για τις Πολεμικές Αεροπορίες τους -μεταξύ αυτών, η Πολωνία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Βραζιλία και η Αίγυπτος-, καθώς η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά ευέλικτη και προσαρμοστική στις ανάγκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr