Ακάρ Ελλάδα

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τους Έλληνες αξιωματούχους για προκλητικές δηλώσεις και παράνομες ενέργειες, προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, διαμηνύοντας μάλιστα ότι η χώρα του έχει την ισχύ να υπερασπιστεί «τα συμφέροντά της σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο».

Οι νέοι ισχυρισμοί του 

Σύμφωνα με την Ηurriyet ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε αρχικά ότι η χώρα του υποστηρίζει «την επίλυση όλων των προβλημάτων στον κόσμο με ελληνικές μεθόδους εντός των σχέσεων καλής γειτονίας και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου» καθώς και ότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο.

«Κατά τον ίδιο τρόπο προσδοκούμε από τους Έλληνες ομολόγους μας για χάρη της ειρήνης και σταθερότητας να ενεργήσουν σύμφωνα με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Αλλά ενώ τείνουμε χείρα φιλίας και προσπαθούμε να κάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, αντιμετωπίζουμε προκλητικές δηλώσεις και παράνομες ενέργειες κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων», ισχυρίστηκε.

Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο

Εν συνεχεία σημείωσε ότι «σε όλες τις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας που γίνονται παρά παρά όλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, απαντάμε στο διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο» για να προσθέσει ότι «έχουμε τη δύναμη, την ισχύ και τη θέληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».

«Η πιο ειλικρινής μας επιθυμία είναι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός να ζήσουν με ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία επωφελούμενοι από τα πλούτη της περιοχής» συμπλήρωσε και όσον αφορά την Κύπρο επανέλαβε το πάγιο επιχείρημα της Τουρκίας ότι «η λύση που προτάθηκε εδώ και περίπου μισό αιώνα δεν μπορεί να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα και πως δύο ισότιμα, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο έχουν γίνει πλέον η μόνη λύση» για να καταλήξει ότι «δεν επιτρέψαμε κανένα τετελεσμένο μέχρι στιγμής και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr