Άκης Σκέρτσος: Πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο για το μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης

Ένα πολυεπίπεδο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το μητροπολιτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και συνολικά την περιφερειακή ενότητα, με έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, που θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης τα επόμενα χρόνια, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις συσκέψεις με εκπροσώπους των τοπικών φορέων που θα έχει αύριο, ενόψει της 86ης ΔΕΘ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

“Η απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη της εξωστρέφειας, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται, να επισκέπτεται, είμαστε σε εξαιρετικό δρόμο και θα δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, που συμμετείχε στη συνάντηση.

“Κάθε χρόνο η πόλη βρίσκεται πιο μπροστά και μετράει επιτυχίες”

“Χαιρόμαστε που κάθε χρόνο η πόλη βρίσκεται πιο μπροστά, η πόλη μετράει επιτυχίες, η πόλη βρίσκεται μπροστά σε καινούργιες προκλήσεις, τις περισσότερες από τις οποίες καταφέρνει και τις πετυχαίνει, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούμε να δουλεύουμε για θέματα που αφορούν τις υποδομές της πόλης, την ολοκλήρωση του Μετρό, τα θέματα που αφορούν τον ΟΑΣΘ, το κυκλοφοριακό, την αστυνόμευση, τους τροχονόμους που έχει ανάγκη η πόλη”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε:

Η πόλη χρειάζεται περισσότερες αναπλάσεις

“Από την άλλη πλευρά τις υπόλοιπες υποδομές. Η πόλη χρειάζεται περισσότερες αναπλάσεις, χώρους πρασίνου. Παρουσιάσαμε στους υπουργούς ακριβώς αυτό το πλάνο που έχουμε. Ενα άλλο πολύ σημαντικό θέμα για μάς είναι κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος από το ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα είδαμε τις επιτυχίες που έχει η πόλη μας στον τομέα της εξωστρέφειας, της προβολής της, στον τομέα της επισκεψιμότητας, της αναγνωρισιμότητας, κάτι που το έζησε αυτό το καλοκαίρι, το ζει αυτή την περίοδο, και τα θέματα που αφορούν την επιλογή της πόλης μας ως έδρα για πολλές εταιρίες, διεθνείς οίκους, στον τομέα της πληροφορικής, της τεχνολογίας.

Θέλουμε η Θεσσαλονίκη να έχει ελκυστικότητα 12 μήνες το χρόνο, να απλώνεται σε όλο τον τομέα των υπηρεσιών και όχι μόνο τον τουρισμό και πραγματικά διαπιστώνω ότι μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη έχει ατζέντα η οποία πραγματικά υλοποιείται”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr