Νέα τουρκική πρόκληση τα ξημερώματα στην Τυλληρία της Κύπρου, καθώς, σκάφος του Λιμενικού Σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Πόλης Χρυσοχούς και εκτελούσε θαλάσσια περιπόλια περίπου 11 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Τυλληρίας βρέθηκε αντιμέτωπο με τουρκική ακταιωρό.

Το τούρκικο σκάφος άναψε τους προβολείς του και τους έστρεψε προς το σκάφος του Λιμενικού προτού προχωρήσει σε δύο πυροβολισμούς στον αέρα για εκφοβισμό. Το σκάφος του Λιμενικού αποχώρησε από την περιοχή, όμως η τουρκική ακταιωρός το ακολούθησε μέχρι την είσοδο του λιμανιού, στην είσοδο της πόλης Χρυσοχούς.

Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας γίνονται τα απαραίτητα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στα ΜΜΕ, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες». Μέχρι στιγμής έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα ενημερώσει με την σειρά του την UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr