Μπαχτσελί Ελλάδα

Με ένα ακραίο παραλήρημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια ο αρχηγός των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας – μια επίθεση, που είχε σαφείς αναφορές στην σκληρή στάση του υπουργού Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα.

“Αμετροεπής” ο Δένδιας – “Αχαλίνωτος” ο Μητσοτάκης

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Νίκο Δένδια «αμετροεπή», αποκάλεσε «αχαλίνωτο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

Ο πολιτικός σύμμαχος του Ερνοτγάν δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο βαθιά «πόνεσε» την Αγκυρα η επίσκεψη Δένδια και η σύγκρουσή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι με τις δηλώσεις του στην  αποσκοπούσε στο να προκαλέσει κρίση. Πρόκειται για τον ίδιο ισχυρισμό που πρόβαλαν τις τελευταίες ημέρες και τα περισσότερα τουρκικά ΜΜΕ.

“Ο έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο”

Ειδικότερα, ο ηγέτης του MHP δήλωσε: «Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αποκαλύπτουν ότι τον έστειλαν στην Τουρκία ειδικά για να προκαλέσει κρίση. Συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον κ. Τσαβούσογλου.

Υποβάλλω τα σέβη μου και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που τον καθοδήγησε. Ο έλληνας υπουργός έπεσε σε σκληρό βράχο. Είδε τα νύχια της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα απειλεί τη Μεσόγειο – Θα χάσει το κεφάλι της”

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια στη Μεσόγειο είναι η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα καταπατάει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Οι ομογενείς μας δεν είναι μόνοι, δεν είναι απελπισμένοι, δεν είναι ποτέ απροστάτευτοι. Απ’ ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν πήρε το μάθημά της από την Ιστορία. Νομίζω πως αυτή η μικροσκοπική χώρα έχει ξεχάσει. Θα ήταν καλό να τα εξηγήσει κάποιος στον αμετροεπή Δένδια και τον αχαλίνωτο Μητσοτάκη. Αν η Ελλάδα δεν συνετιστεί θα χάσει το κεφάλι της» κατέληξε σε απειλητικό ύφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr