Πληροφορίες σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση -λίγες ώρες πριν τις αναλυτικές ανακοινώσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς- σχετικά με την ακρίβεια στα καύσιμα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως ήδη έχει γράψει το economico.gr, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του προς τους πολίτες, όπου έδωσε το πλαίσιο των νέων μέτρων, έκανε λόγο για «μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων».

Επιδότηση

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο τρόπος που επιλέχθηκε να γίνει η επιδότηση είναι με ένα είδος «πάσου» ή «κουπονιού», το οποίο θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο, για 60 λίτρα τον μήνα, ήτοι για 180 λίτρα στο τρίμηνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό της μηνιαίας επιδότησης θα κινείται περίπου στα 15 ευρώ, όπερ σημαίνει ότι ανά λίτρο η επιδότηση θα είναι 20 σεντς, ενώ το μέτρο θα αφορά πολίτες που έχουν ως και 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Πώς θα αποκτάται

Όσον αφορά στον τρόπο απόκτησης πάσου, αυτός θα γίνεται μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr και θα πρέπει να εμφανίζονται στο Taxis ως ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες του οχήματος. Το ποσό θα δίνεται στους δικαιούχους ως voucher ή θα πιστώνεται απευθείας στο λογαριασμό τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η πίστωση θα γίνεται εφάπαξ για όλο τρίμηνο, που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ποσό είτε «με τη μία» είτε σταδιακά μέσα στο μήνα. Φυσικά, όλες οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές το πρωί της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr