Ο Αλέξης Κούγιας δηλώνει πως θα κάνει μήνυση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από τον εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και εκεί είπε ότι επιθυμεί να κάνει μήνυση στην Λίνα Μενδώνη.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη δήλωσε πως θέλει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, διότι θεωρεί απαράδεκτους τούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε – όπως είπε, η υπουργός καταπάτησε το τεκμήριο της αθωότητας.

Η Λίνα Μενδώνη στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Παρασκευή χαρακτήρισε τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ως «επικίνδυνο άνθρωπο».

Α. Κούγιας: “Χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες”

Σε γραπτή του δήλωση επίσης, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζει ως «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» τις καταγγελίες που περιλαμβάνουν οι δύο μηνύσεις εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη. στις δύο μηνύσεις που έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον εντολέα του.

Στην δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.

Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή”.

Πηγή: economico.gr