Αλέξης Πατέλης: Θα ξεπεράσει φέτος τον επίσημο στόχο της κυβέρνησης, η ανάπτυξη

Θα ξεπεράσει φέτος τον επίσημο στόχο της κυβέρνησης, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εν μέσω καλύτερων των προσδοκιών επιδόσεων του τουρισμού, είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

«Είμαστε πάντα λίγο συντηρητικοί με την πρόβλεψή μας, αλλά πιστεύουμε ότι τελικά θα ξεπεράσουμε την επίσημη πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2022», είπε. «Βλέπουμε μία χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό, η οποία σε κάποιες περιοχές υπερβαίνει τα επίπεδα του 2019».

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας»

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και στον στόχο για πρωτογενές έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ φέτος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτόν. «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας», είπε.

«Τα όποια δημοσιονομικά μέτρα στήριξης πρέπει να είναι μετρημένα, στοχευμένα και αναλογικά», πρόσθεσε ο Αλέξης Πατέλης, αναφερόμενος στο πακέτο της ΔΕΘ.

Παράλληλα, επανέλαβε τον στόχο για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, ενώ σημείωσε ότι τα φορολογικά έσοδα αποδεικνύονται πολύ καλύτερα των προσδοκιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr