Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο ίδιος ο Ελληνικός λαός αποφασίσει και αποφανθεί με τη ψήφο του στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Στη διακαναλική συνέντευξη παου παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, οι λέξεις «ανεξέλεγκτο», «ασύδοτο», «ισοπεδωτικό» κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις Τσίπρα διαμηνύοντας προς τους πολίτες ότι αυτά θα χαρακτηρίζουν την επόμενη μέρα με επικράτηση της ΝΔ. Τα καλέσματα συνεχή  με στόχο όπως λένε να αποτραπεί μια τέτοια εκδοχή, να αποτραπεί ένα τέτοιο καθεστώς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έθεσε μια σειρά από διλήμματα όπως:

  • Ισχυρό κοινωνικό κράτος από την μια ή όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει;
  • Ισχυρή οικονομία ή  ασυδοσία των αγορών που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια;
  • Παντοδυναμία των funds ή προστασία των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους;

Ο βασικός στόχος της ΝΔ όπως τον περιέγραψε ο Α. Τσίπρας είναι «μια επτακομματική, ακόμη και οκτακομματική Βουλή, δηλαδή μια Βουλή γραφική και απαξιωμένη. Με μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη κι ένα πολιτικό σκηνικό που θα παραπέμπει σε χώρες και δημοκρατίες με απολυταρχικές κυβερνήσεις».

Το πρόγραμμα του κόμματός του ανέλυσε στη διακαναλική συνέντευξή που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να αποτρέψουν την «τρομακτική επιδίωξη», όπως είπε, της ΝΔ για συγκρότηση ενός «ασύδοτου καθεστώτος», παράλληλα με μια «κατακερματισμένη και ανίσχυρη» αντιπολίτευση. Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ για κρυφή ατζέντα και απατηλές υποσχέσεις.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«(…) Η στρατηγική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη: επιδιώκει όχι απλά να νικήσει και στις 26 να σχηματίσει κυβέρνηση αλλά να συγκροτήσει καθεστώς. Ανεξέλεγκτο, ασύδοτο, ισοπεδωτικό. Επιδιώκει μια τετραετία χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις. Για αυτό και βασικός της στόχος της είναι μια κατακερματισμένη, ανίσχυρη και αναποτελεσματική αντιπολίτευση.

(…) Είναι αθλιότητα και ανευθυνότητα που παίρνει χαρακτηριστικά απύθμενου θράσους καθώς στο ίδιο σημείωμα που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Αυτή η σαφής αναφορά μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου (…) Προφανώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το πρόσεξε, δεν το είδε. Αν υπήρχε Νόμπελ ανευθυνότητας, θα το είχε πάρει ο κύριος Μητσοτάκης σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα.

(…) Οι μαρτυρίες συγκλονιστικές. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα επιρρίψω ευθύνες στο Λιμενικό. Είναι τα παιδιά που έσωσαν δεκάδες χιλιάδες. Είχαν άλλο επιχειρησιακό σχεδιασμό, δεν είχαν ούτε την αποτροπή, ούτε τη δυνατότητα να σώσουν ανθρώπινες ζωές, να μην παρεμβαίνουν. Οι ευθύνες αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

(…) Με βάση αυτά που εχει καταθεσει η Νέα Δημοκρατία στη Βρυξέλλες στην επόμεμη τετραετία θα έχουμε μείωση 700 εκατομμύρια για το Δημόσιο. Άρα οι μισθοί θα μειωθούν σε βάθος τετραετίας.

Δεν θα διαφωνήσω με τον Μητσοτάκη ότι ο Ανδρουλάκης ήθελε εξαρχής αυτοδύναμη τη ΝΔ» (…) Ο “διμέτωπός του αγώνας” ήταν ουσιαστικά μονομέτωπος κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr