Αλλαγή Δ.Σ. στην Παγκρήτια Τράπεζα ζητεί η Lyktos

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα ότι  έλαβε (31.10.2022) έγγραφο αίτημα της Lyktos Participations Α.Ε. μετόχου με ποσοστό άνω του 10% του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου, για σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα Ημερησίας Διάταξης την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. θα συνεδριάσει και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με το Νόμο. (Είναι στα δικαιώματα  μετόχου που κατέχει μερίδιο άνω του 10% να αιτηθεί τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης).

Ο λόγος για τον οποίο προβαίνει σε αυτή την πρωτοβουλία η Lyktos είναι για να διευκολύνει την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη νέα μετοχική σύνθεση της τράπεζας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την πρόσφατη ΑΜΚ.

Θετικά αντιδρά η Thrivest

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Παγκρήτιας, κύκλοι της Thrivest -που συνιστά πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο, αναφέρουν τα εξής:

“Ενημερωθήκαμε για την επιστολή που έστειλε η Lyktos Participations στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκρήτιας Τράπεζας, την οποία και μελετάμε. Επίσης, εκτιμούμε την πρόθεση της Lyktos Participations να διευκολύνει την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου. Όμως, πιστεύουμε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι συνήθεις ρυθμιστικές διαδικασίες από την Τράπεζα της Ελλάδας (που διαρκούν έως 60 ημέρες)  ώστε ο νέος κύριος μέτοχος (Thrivest Holdings -συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Α. Εξάρχου) να εκπροσωπηθεί στην  Γενική Συνέλευση”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr