Γκίκας Χαρδούβελης, Πρόεδρος της ΕΕΤ

Νέο πρόεδρο στο πρόσωπο του επικεφαλής της Εθνικής Τραπέζης, Γκίκα Χαρδούβελη, απέκτησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), ο οποίος εξελέγη στα νέα του καθήκοντα κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, με τον Φωκίωνα Καραβία – διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank – να εκλέγεται ως αντιπρόεδρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και η εκτελούσα χρέη προέδρου, γενική διευθύντρια της ΕΕΤ ευχαρίστησαν θερμά τον απερχόμενο πρόεδρο Βασίλη Ράπανο “για την εξαιρετικά ευδόκιμη θητεία του, την άριστη συνεργασία με το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της γενικής διεύθυνσης της ΕΕΤ, καθώς επίσης για το σημαντικό χρόνο που διέθεσε στις εργασίες της ΕΕΤ και το πλούσιο έργο που παρήχθη κατά τη διάρκεια της θητείας του”. Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τον απερχόμενο αντιπρόεδρο, Παύλο Μυλωνά, για την εξ ίσου ουσιαστική συμβολή του στις εργασίες της ΕΕΤ.

“Ευχαριστώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Με χαρά επανέρχομαι στην Ένωση υπό την ιδιότητα πλέον του προέδρου, διαδεχόμενος τον αγαπητό μου συνάδελφο, κ.Β.Ράπανο”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Χαρδούβελης. Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της ΕΕΤ, “ο τραπεζικός τομέας σήμερα πρέπει να διαχειριστεί όχι μόνον τις εξαιρετικά υψηλές εποπτικές απαιτήσεις, αλλά και το σύνολο της μετεξέλιξης της οικονομικής δραστηριότητας, την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή επανάσταση. Πρέπει, επίσης, να είναι ανοικτός στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναλαμβάνω το νέο μου ρόλο, αλλά και τη δέσμευση να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr