Μακρόν 25η Μαρτίου

Αλλαγή προγράμματος και δεδομένων στο Παρίσι φαίνεται πως φέρνει τελικά στην Αθήνα τον γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την σύζυγό του Μπριζίτ για την παρέλαση της 25η Μαρτίου και των 200 χρόνων από το 1821.

Το βασικό πρόβλημα, το οποίο μέχρι χθες ματαίωνε το ταξίδι του γάλλου προέδρου ήταν πως την ίδια ημέρα θα γίνει η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε., στενεύοντας τα χρονικά περιθώρια.

Οπως γράφει όμως σήμερα η “Καθημερινή” στην στήλη “Θεωρείο”, το εμπόδιο ξεπεράστηκε, καθώς ο Εμμανουέλ Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Σύνταγμα και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για τις Βρυξέλλες.

Παρών στην Αθήνα και ο πρίγκιπας Κάρολος

Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αναμένεται να έρθει στη χώρα μας και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, υπό την αίρεση να επιτρέψει το ταξίδι του η εξέλιξη της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει τρεις συμβολικές επίσημες προσκλήσεις με αφορμή την κορυφαία εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821 – στον γάλλο πρόεδρο, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για τους αρχηγούς των τριών κρατών που πολέμησαν στο Ναυαρίνο και εξασφάλισαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους – της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Την πρόσκληση έχει ήδη αρνηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ιδέα, όπως γράφει η “Καθημερινή”, για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με το πρωθυπουργικό γραφείο για τη διαμόρφωση των προσκλήσεων.

Πηγή: economico.gr