Του Βασίλη Παπαθεοδώρου —

Και ξαφνικά βλέπω τρεις πολιτικούς από τα τρία μεγάλα κόμματα να συνομιλούν στην ΕΡΤ με τον κ. Κουβαρά. Τον κ. Πλεύρη, τον κατάλαβα ήταν της ΝΔ, τον κ. Μάντζο δεν τον κατάλαβα, αλλά ήξερα ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όμως τον τρίτο της παρέας τον κ. Μαμουλάκη δεν μπορούσα να καταλάβω από ποιο κόμμα ήταν.

Καλοντυμένος και κομψός, όπως ντύνονται οι νεοδημοκράτες, με σκούρο κοστούμι και γραβάτα, ομιλία με στόμφο και επιτηδευμένες κινήσεις χεριών, και ομιλία με άριστη χρήση της καθαρεύουσας, σαν δημοσιογράφος της Εστίας.

Λεκτικά και φυσιογνωμικά μου έμοιαζε περισσότερο σαν εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ, παρά του Σύριζα, γιατί τελικά ο κ. Μαμουλάκης, είναι αξιόλογο στέλεχος του Σύριζα. Ομολογώ ότι είχα καιρό να ακούσω στέλεχος του Σύριζα, να μιλάει τόσο καλά Ελληνικά, με δομημένο λόγο, με στόμφο δικηγορίστικο βέβαια, αλλά χωρίς λογικά άλματα, και λεκτικά ατοπήματα, με εικόνα σύγχρονου Έλληνα πολιτικού, και όχι εικόνα τύπου Φίλη ή Σκουρλέτη, με το «αριστερό» ύφος της απαξίωσης κάθε αντίθετης γνώμης, και την μπλαζέ κουλτούρα στο ντύσιμο τύπου, δεν είμαστε χαρτογιακάδες.

Προφανώς μεταξύ του λόγου και της εικόνας του κ. Μαμουλάκη και του κ. Φίλη, ή της κ. Νοτοπούλου, προτιμώ τον πρώτο, μόνο που αυτή η εικόνα, αυτός ο λόγος, και αυτή η εμφάνιση, δεν ταιριάζει με το πρότυπο Σύριζα, που προβάλουν ο Αλέξης και οι λοιποί «προοδευτικοί».

Και φυσικά η εμφάνιση του κ. Μαμουλάκη στα ΜΜΕ, δεν αποτελεί παρά μόνο την αισθητική και λεκτική «κολοτούμπα», που επιχειρεί ο Σύριζα μετά το αποτέλεσμα της 21 Μαΐου.
Γιατί μέχρι τις προηγούμενες εκλογές, μας παρουσίαζε το μοντέλο της ριζοσπαστικής αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας, που όμως ο λαός το αποδοκίμασε με έντονο τρόπο, και ο Σύριζα, το μόνο μήνυμα που πήρε από το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει …προβιά.

Οι κ.κ. Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Μαμουλάκης και λοιποί… γραβατωμένοι, καλοντυμένοι , και …ελληνομιλούντες, ήρθαν στο προσκήνιο, και κρύφτηκαν οι εικόνες των «προοδευτικών αριστερών προτύπων», φαντάζομαι με εντολή του κ. Μαραντζίδη που τα κατηγορούσε και τα καυτηρίαζε.

Βέβαια ο κ. Μαραντζίδης φαίνεται πως έπεισε τον Σύριζα, να εμφανίσει σαν στόχο του, την … πρώτη θέση και την… αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, δηλαδή να λένε τα στελέχη του στους ψηφοφόρους, ότι πάνε για να κερδίσουν τις εκλογές και να φτιάξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, όχι γιατί το πιστεύουν, αλλά για να συγκρατήσουν έτσι την κρίσιμη μάζα του 15% των οπαδών τους, που εξακολουθούν ιδεολογικά να πιστεύουν στο όραμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Όμως, και στη ΝΔ, κάνουν προσπάθειες ώστε να …διατηρήσει τις δυνάμεις του …ο Σύριζα!!!
Τι άλλο ήταν οι αναφορές του κ. Πνευματικού, οι οποίες σε περιβάλλον όπου ο Σύριζα προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του, ήταν ένα αναπάντεχο σωσίβιο;

Όμως φαίνεται πως ο Μητσοτάκης, μοιάζει να κρατάει γερά τα ηνία της ΝΔ, έχοντας βγάλει εκτός ΝΔ, όποιους δεν συμφωνούν με τη γραμμή του κόμματος, η έχουν μη αποδεκτές συμπεριφορές όπως έκανε σήμερα και με τον κ. Πνευματικό.

Θυμίζω ότι μέχρι σήμερα έχει θέση εκτός ΝΔ, τους ευρωβουλευτές της, Ζαγοράκη και Κίρτσο, τους υποψήφιους Παναγιώτη Τραγάκη, και Σοφία Νικολάου, τον συντονιστή ετεροδημοτών Κώστα Στεφανίδη, και τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, τον διοικητή της ΕΥΠ, και τον πολιτικό του προϊστάμενο, και τώρα τον κ. Πνευματικό, περιορίζοντας άμεσα τις συνέπειες των συμπεριφορών τους.

Το αστείο είναι ότι στελέχη σαν τον κ. Πνευματικό, που δεν τα γνωρίζει εκλογικά κανένας έξω από την περιφέρεια τους, γίνονται …Πανελλήνια γνωστοί, όχι για το έργο τους, αλλά για την αστοχία των λεγομένων τους.

Αναρωτιέμαι όμως, για τον κάθε Κατρούγκαλο, Πνευματικό ή άλλους αμετροεπείς υποψήφιους, αν αντιλαμβάνονται τι θα δημιουργήσει αυτό που λένε, σε περίοδο προεκλογικού αγώνα, γιατί αν δεν το αντιλαμβάνονται, πώς να τους εμπιστευτείς ότι θα έχουν σωστή αντίληψη των πραγμάτων και εντός Βουλής;

Λες ότι είναι ευπρόσδεκτοι στον Σύριζα, και βουλευτές που αποκαλούν την μειονότητα της Θράκης Τουρκική, ισχυριζόμενος ότι ισχύει η ελευθερία της άποψης; Λες ότι καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο δεν πρέπει να παίρνουν ακριβές αντικαρκινικές θεραπείες γιατί ξοδεύονται αναποτελεσματικά, χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους ασθενείς με πιθανότητα επιβίωσης;

Μπορεί να είναι αλήθεια και τα δύο, το να τα λες όμως σε ακατάλληλο χρόνο, θα πει πως δεν αντιλαμβάνεσαι με επάρκεια τις περιστάσεις, και αυτό είναι το μέγιστο κακό για έναν πολιτικό, να έχει αυταπάτες, και να μην αντιλαμβάνεται τις περιστάσεις.

Αυτό ακριβώς πληρώσαμε το 2015, τις αυταπάτες της τότε πολιτικής ηγεσίας, όπως το 2019 στις δημοτικές εκλογές, και τώρα στις βουλευτικές, υποστήκαμε το νέο mea coulpa του Τσίπρα για το σύστημα της απλής αναλογικής.

Χιλιάδες άνθρωποι στα δημοτικά Συμβούλια, σκοτώνονται τέσσερα χρόνια τώρα, εξ αιτίας της απλής αναλογικής, και ο Τσίπρας καθαρίζει με ένα mea coulpa, που εκστομίζει αντί της ελληνικότατης έκφρασης, «Συγνώμη, λάθος μου», προσπαθώντας ακόμα και σ αυτό να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο δυστυχής.

Και αυτή φαίνεται πως είναι η διαφορά με τον Κυριάκο, που αποτιμήθηκε 41-20 στις εκλογές του Μαΐου, ή 44-17 που μάλλον θα αποτιμηθεί στις εκλογές Ιουνίου.

Ο μεν αρνείται ακόμα και ένα ελληνικό «συγγνώμη», μετά από μία ήττα τόσο μεγάλη, ενώ ό άλλος αποκαθηλώνει όποιον δεν εκφράζει τη γραμμή του κόμματος, και αναγνωρίζει τα προσωπικά λάθη του, ζητώντας συγνώμη.

Η διοίκηση χρειάζεται στιβαρά χέρια, και οι συνεχείς παλινωδίες, του Σύριζα, σε πρόγραμμα, στόχους, απόψεις, δεν πείθουν πως υπάρχει στους κόλπους του στιβαρός τιμονιέρης. Και αυτό φαίνεται πως το αντιλαμβάνεται αρκετά καλά ο Ελληνικός λαός, ακόμα και πίσω από τις γραβάτες, τα σωστά ελληνικά, και τα καλοσιδερωμένα κοστούμια.

ΥΓ: Οχι τίποτα άλλο, αλλά με την συνεχή ενασχόληση με τα χρηματιστηριακά δρώμενα κινδυνεύει ο εγκέφαλος μου να χάσει τα υπόλοιπα ερεθίσματα του… Οπότε, μία φορά την εβδομάδα λέω να… ξεδίνω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr