Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στο 2,75%. Αυτή είναι η πρώτη έκδοση τέτοιου τίτλου που πραγματοποιεί η συστημική τράπεζα μετά τον Ιούνιο του 2014 (3ετές τότε), και στόχος είναι η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL), ενώ έχουν προηγηθεί δύο εκδόσεις Tier 2 τίτλων.

Τα χαρακτηριστικά

Το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank το οποίο θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου, είναι διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο 5,5 ετών, όπως και αυτό που εξέδωσε η Eurobank αυτόν τον μήνα και πέτυχε τελικό επιτόκιο στο 2,375%, ενώ “σειρά” αναμένεται να πάρει και η Τράπεζα Πειραιώς το επόμενο διάστημα. Ο τίτλος έχει λήξη τον Μάρτιο του 2028 με call option τον Μάρτιο του 2027.

Η Moody’s

Το ομόλογο της Alpha Bank έλαβε την Τρίτη αξιολόγηση Caa1 από την Moody’s με θετικές προοπτικες, και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση B+ από S&P. Η Moody’s επισημαίνει ότι οι θετικές προοπτικές που δίνει για το senior prefeed ομόλογο της Alpha Bank αντανακλούν την τρέχουσα ανοδική πίεση που έχει το rating της ίδιας της τράπεζας, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ενεργητικού και τις προοπτικές, καθώς και την δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης της κερδοφορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr