Με θετικούς οιωνούς αρχίζει σήμερα η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, με συνδυασμένη προσφορά σε Ελλάδα και εξωτερικό και στόχο την άντληση ως 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τα άνοιγμα της αγοράς, η διοίκηση της τράπεζας θεωρεί ότι η διεθνής προσφορά έχει καλυφθεί, χωρίς, μάλιστα, να λαμβάνεται υπόψη η συμμετοχή του ΤΧΣ. Η διεθνής προσφορά αντιστοιχεί στο 80% της κατανομής των νέων μετοχών που θα εκδοθούν και η ελληνική δημόσια προσφορά στο 20%, ενώ η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από το βιβλίο προσφορών της διεθνούς προσφοράς όπου συμμετέχει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η τιμή της κάθε μετοχής

Η χαμηλότερη τιμή ανά μετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 0,30 ευρώ και υψηλότερη του 1,20 ευρώ. Ο αριθμός των νέων μετοχών, μετά ψήφου και δικαιώματος για μέρισμα από το 2021, εφόσον το επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο, θα προκύψει από το πηλίκο του ποσού που θα συγκεντρωθεί προς την τιμή διάθεσης. Η τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου.

Οι νέες μετοχές θα κατανεμηθούν κατά προτεραιότητα στους υφιστάμενους μετόχους που συμμετέχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά (book building στο εξωτερικό και δημόσια προσφορά στην Ελλάδα). Εφόσον υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, θα γίνει νέα κατανομή προς υφιστάμενους μετόχους που θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό τους και στη συνέχεια σε νέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr