Στο επίπεδο του 5,5% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση του ομολόγου της Alpha Bank

Στο επίπεδο του 5,5% διαμορφώνεται η αρχική τιμολόγηση του ομολόγου της Alpha Bank, σύμφωνα με το Reuters, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών. Με το ομόλογο αυτό η Alpha Bank, επιδιώκει την άντληση από τις αγορές κεφαλαίων 500 εκατ. ευρώ.

Είναι “μειωμένης εξασφάλισης” (Tier II) και θα έχει διάρκεια 10,25 ετών με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 5,25 έτη. Η αξιολόγησή του αναμένεται να είναι Caa2 από την Moody’s και CCC από την S&P. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια έκδοση, στην οποία προχωρά η Alpha Bank η οποία είχε αντλήσει τον Φεβρουάριο του 2020 επίσης 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,25%.

Στόχος η διατήρηση υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας

Η προσφυγή στις αγορές επιχειρείται στο πλαίσιο της υποχρέωσης διεύρυνσης της σύνθεσης των κεφαλαίων της με τίτλους δεύτερης διαβάθμισης (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), που επιβάλλουν οι εποπτικές αρχές, αλλά και της στρατηγικής της διοίκησης για διατήρηση της υψηλής κεφαλαιακής επάρκειας, που θα της επιτρέψει να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων.

Η διοίκηση της Alpha Bank επιδιώκει να αξιοποιήσει το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές μετά και την υπογραφή της συμφωνίας με την Davidson Kempner για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων Cepal στο πλαίσιο της τιτλοποίησης του χαρτοφυλακίου Galaxy, αξίας 1,8 δισ. ευρώ, που αποτέλεσε τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Πηγή: economico.gr