Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος - Drone

Τους ομήρους που αιχμαλώτισε η Χαμάς και κρατάει – ίσως – στη Λωρίδα της Γάζας, αναζητούν οι ΗΠΑ από τους ουρανούς της με διαδοχικές πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που διαθέτουν. Με δεδομένο, ότι ένας από τους αντικειμενικούς στόχους του Ισραήλ στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα είναι και η ασφαλής απελευθέρωση με οιονδήποτε τρόπο των ομήρων – που δεν είναι μόνον Ισραηλινοί – συνεπάγεται, ότι αν ελευθερώνονταν η εξέλιξη θα είχε καταλυτικό ρόλο για τις περαιτέρω εξελίξεις στην πολύπαθη Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με δύο Αμερικάνους αξιωματούχους, η συγκεκριμένη επιχείρηση των ΗΠΑ – που ήδη διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα – συνίσταται στη συγκέντρωση από αέρος τυχόν χρήσιμων και αξιοποιήσιμων πληροφοριών για την ανεύρεση και απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των περισσοτέρων από 200 ομήρων που εκτιμάται, ότι κρατά η Χαμάς ενδέχεται να βρίσκονται και 10 Αμερικάνοι, τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί από την ημέρα των επιθέσεων που πραγματοποίησε η Παλαιστινιακή οργάνωση εναντίον περιοχών του Ισραήλ με τουλάχιστον 1.400 νεκρούς. Οι όμηροι δεν αποκλείεται να βρίσκονται κρυμμένοι στο εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων τούνελ που έχει δημιουργήσει η οργάνωση σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr