Αμερικανικό αντιτορπιλικό και πολλά εμπορικά δέχθηκαν επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Σε μια σημαντική κλιμάκωση σε σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, Αμερικανικό πολεμικό πλοίο – το αντιτορπιλικό Carney, κλάσης Arleigh Burke  – και πολλά εμπορικά δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή στην Ερυθρά Θάλασσα.

  • «Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις εναντίον του USS Carney και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παρέχουμε πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ο βρετανικός στρατός είχε κάνει νωρίτερα αναφορά για ύποπτη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος και για εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να διευκρινίσει.

Ύποπτοι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης

Το Πεντάγωνο δεν προέβη σε δημόσια εκτίμηση σχετικά με την ταυτότητα των επιτιθέμενων. Ωστόσο, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εκτοξεύουν πυραύλους με στόχο το Ισραήλ, ενώ μαίνεται η σύρραξη με τη Χαμάς.

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, μετέφερε στο Associated Press ότι η επίθεση ξεκίνησε περίπου στις 10 π.μ. στη Σαναά της Υεμένης και είχε διάρκεια περίπου πέντε ωρών. Ενας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι το αντιτορπιλικό είχε αναχαιτίσει τουλάχιστον ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τους Χούθι, ωστόσο ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος τους προανήγγειλε νωρίτερα ότι θα εκδοθεί σύντομα μια «σημαντική» δήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr