Υγειονομικοί άδειες

Αναστέλλονται οι άδειες των εργαζόμενων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στον ΕΚΑΒ, τον ΕΟΔΥ και σε δομές της ΠΦΥ από την 1η Σεπτεμβρίου όπως αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όπως αναφέρεται σε σημερινό έγγραφο το υπουργείο Υγείας, με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντζομάνη, από την 1η Σεπτεμβρίου αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ και των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία – Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας).

Οι αναστολές εργασίας

Όποιος εργαζόμενος του τομέα λείπει αυτήν την περίοδο σε άδεια ή είχε προγραμματίσει να απουσιάσει από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του ή να αλλάξει τα σχέδιά του.

Στην απόφαση ανάκλησης των αδειών οδήγησαν τα νέα δεδομένα που φέρει στις δομές υγείας της χώρας ο συνδυασμός της επιδημιολογικής έξαρσης, αλλά και του υποχρεωτικού εμβολιασμού  των υγειονομικών, που θα οδηγήσει σε αναστολές εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας κίνδυνο για σημαντικά κενά στο ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr