Επιδοτήσεις στο κόστος ρεύματος και κίνησης

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με στόχο να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη άυξηση των λογαριασμών ρεύματος,των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

  • Τα νέα μέτρα θα αφορούν, καθ’ όλες τις ενδείξεις, στην αύξηση κατά τουλάχιστον 40% της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας των οικιακών καταναλωτών για τον Απρίλιο με το μηνιαίο όφελος να διαμορφώνεται το λιγότερο στα 55 ευρώ από 39 ευρώ τον Μάρτιο.

Επίσης στα μέτρα ενεργειακής στήριξης συμπεριλαμβάνονται και η μείωση της τιμής της βενζίνης και του ντίζελ κίνησης μέσα από μηχανισμό που θα επιστρέφει σε οδηγούς Ι.Χ. και επαγγελματίες μέρος των φορο-εσόδων που ήταν υψηλότερα λόγω της εκτίναξης των τιμών.

Με επιδότηση θα μειωθεί το κόστος κίνησης

Η κυβέρνηση επιδιώκει τη μείωση της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης .Αυτό θα γίνεται στην αντλία και με τρόπο που δεν θα είναι πολύπλοκος για τον καταναλωτή.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας η κυβέρνηση καταλήγει σε αύξηση της επιδότησης για τον Απρίλιο.

Η ενίσχυση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ξεπεράσει τα επίπεδα των 55 ευρώ για τον Απρίλιο. Είναι αυξημένη πάνω από 40% σε σχέση με τον Μάρτιο οπότε και η επιδότηση ήταν της τάξης των 39 ευρώ.

Κλιμακούμενη η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Όπως και στο προηγούμενο τρίμηνο η ενίσχυση θα δίνεται κλιμακωτά μέχρι τις πρώτες 300 κιλοβατώρες της μηνιαίας κατανάλωσης. Θα υπάρχουν δύο επιδοτήσεις η μία για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες και η δεύτερη για το κλιμάκιο από 151 μέχρι 300 κιλοβατώρες. Επίσης οι επιχορηγήσεις θα αφορούν τα τιμολόγια ρεύματος της κύριας κατοικίας των νοικοκυριών.

Υψηλότερη αναμένεται να είναι και η επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τα μη οικιακά τιμολόγια. Δηλαδή για τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τις επιχειρήσεις κλπ. Τον Μάρτιο η ενίσχυση ήταν στα 65 ευρώ/Μεγαβατώρα ανεξάρτητα από το ύψος της κατανάλωσης.

Άγνωστο παραμένει αν θα συνεχιστεί η επιδότηση των λογαριασμών φυσικού αερίου των νοικοκυριών για τον μήνα Απρίλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr