Ανακύκλωση και Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις και Ευκαιρίες είναι ο τίτλος του διαδικτυακού Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 11:00 – 13:30, με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. To Συνέδριο είναι ανοικτό προς το ευρύ κοινό.

Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης και η παρουσίαση των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Μεταξύ άλλων θεμάτων στο Συνέδριο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της ανακύκλωσης πλαστικών, οι σχεδιαστικές καινοτομίες για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, θα παρουσιαστούν πρακτικές λύσεις για τη βιώσιμη και κυκλική χρήση των υλικών, καθώς και οι θεμελιακές αλλαγές που θα υπάρξουν με τη χημική ανακύκλωση.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν σημαντικοί διεθνείς ομιλητές όπως, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών & Αλιείας, Virginius Sinkevičius, ο Επιστημονικός Επικεφαλής Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης (EuRIC), Δρ. Alejandro Navazas, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ευρωπαίων Μεταποιητών Πλαστικών (EuPC), Alexandre Dangis, o Υπεύθυνος Υπεράσπισης και Ρυθμιστικών Υποθέσεων Ευρωπαίων Μεταποιητών Πλαστικών (EuPC), Martin Policar, o Περιφερειακός Διευθυντής περιοχής Μεσογείου PlasticsEurope, Giuseppe Riva και ο Επικεφαλής Βιομηχανικών Υποθέσεων BASF, Δρ. Klaus Wittstock.

Από τη χώρα μας θα συμμετάσχουν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Καθ. Δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Εμμανουήλ Γραφάκος, καθώς επίσης θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.), Βασίλειος Γούναρης.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) στη διαρκή του προσπάθεια να συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας των πλαστικών και στην εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού για τα οφέλη των πλαστικών, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που προσδίδουν αξία στην ελληνική βιομηχανία πλαστικών, και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια υιοθέτησης της κυκλικής οικονομίας, την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση των πλαστικών προϊόντων, την προώθηση της αειφορίας, την ορθότερη διαχείριση των πόρων, τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων και τέλος την προστασία του περιβάλλοντος.

AGENDA

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (Σ.Β.Π.Ε.) ευχαριστεί τις εταιρείες BASF ΕΛΛΑΣ A.B.E.E., DOW HELLAS A.E., ELVAL COLOUR Α.Ε., ORBIT POLYMERS A.E., RAVAGO HELLAS BS, RESILUX ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ Ν.ΕΥΡΩΠΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., ΛΑΡΙΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ, ΜΑΚΠΑΚ Α.Ε.Β.Ε., ΜΙΧΑΗΛ ΠΡΟΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ PACK A.B.E.E., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., ΠΟΚΑΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ε.Π.Ε., για την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία τους, καθώς επίσης και το χορηγό διαδικτυακής επικοινωνίας economiko.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr