Το ζωηρό ενδιαφέρον επαγγελματιών και επιχειρήσεων προσήλκυσε η χθεσινή έναρξη του 4ου κύκλου χρηματοδότησης μέσω επιδότησης (voucher) για αγορά και διασύνδεση τερματικών συσκευών αποδοχής πληρωμών με τραπεζικές κάρτες (POS), με τις αντίστοιχες αιτήσεις την πρώτη ημέρα του νέου κύκλου να ξεπερνούν τις 5 χιλιάδες.

Ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης καλύπτει μέρος του κόστους αγοράς POS και διασύνδεσής του με ταμειακή μηχανή, καθώς και για μια σειρά επιπλέον ψηφιακών αναγκών των επιχειρήσεων. Η ενίσχυση των ενδιαφερόμενων υπόχρεων έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε εγκεκριμένους προμηθευτές του Προγράμματος “Ψηφιακές Συναλλαγές”.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελεί μέρος της δράσης “Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ”, η οποία υλοποιείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον επιτελικό φορέα Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Next Generation EU.

Είσαστε υπόχρεος διασύνδεσης POS με ταμειακή μηχανή; Τότε, είναι αρκετά πιθανό πως είσαστε και δικαιούχος αντίστοιχου voucher. Μπορείτε να διαπιστώσετε αν δικαιούστε επιδότηση μέσω αίτησης στην πλατφόρμα digitalsme.gov.gr, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης έως και την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στις κάτωθι κατηγορίες – Κάντε την αίτησή σας εγκαίρως:

– Κατηγορία 1: Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS
– Κατηγορία 3: Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης & λογισμικών τιμολόγησης
– Κατηγορία 4: Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS
– Κατηγορία 5: Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ, εκτός των επιχειρήσεων εστίασης
– Κατηγορία 6: Αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης

Επιπλέον, αναμένεται η έναρξη και 5ου κύκλου χρηματοδότησης για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους και δικαιούνται χρηματοδότησης.

Επισημαίνεται, ότι από τους 3 πρώτους κύκλους χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα vouchers σε 121.138 επιχειρήσεις για την αγορά/αντικατάσταση POS, με το ποσό της χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 18,1 εκατ. Ευρώ και σε 169.837 επιχειρήσεις για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές, με το ποσό της χρηματοδότησης να ανέρχεται στα 22,5 εκατ. Ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr