Με μια ανάρτησή της στο Facebook μια νοσηλεύτρια απαντά στους συνωμοσιολόγους που απόρησαν -και εν συνεχεία επιδώθηκαν σε κάθε λογής αστήρικτες θεωρίες- σχετικά με τη διαδικασία του εμβολιασμού.

«Όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα» έργαψε η νοσηλεύτρια Ελένη Πέτρακα σε ανάρτησή της στο Facebook σε μήνυμά της προς όσους ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός έκανε αντί για εμβόλιο… φυσιολογικό ορό.

Προσθήκη διαλύτη

Mε αφορμή το γεγονός ότι η νοσοκόμα κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα πριν να εμβολιάσει τον κ. Μητσοτάκη, η κ. Πέτρακα εξηγεί ότι «πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος. Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων».

«Άς ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη. Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: economico.gr