Μπορεί η Ευρώπη να «σαρώνεται» ακόμα και σήμερα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού και οι κυβερνήσεις να συνεχίζουν να λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα ώστε να σταματήσουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ωστόσο, για πρώτη φορά από την αρχή του φθινοπώρου υπάρχει ακτίνα ελπίδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γνωστού και έγκυρου πανεπιστημίου Johns Hopkins, δύο εβδομάδες μετά τα νέα lockdowns στην Ευρώπη, τα μέτρα μοιάζουν να αποδίδουν και ο εβδομαδιαίος μέσος όρος νέων κρουσμάτων αρχίζει να παρουσιάζει καθοδική πορεία, δημιουργώντας την ελπίδα ότι το δεύτερο κύμα αρχίζει να δαμάζεται.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα της Statista, από το Σεπτέμβριο και εντεύθεν τα πράγματα παρουσίασαν σοβαρή επιδείνωση στην Ευρώπη, με το διάστημα από 1ης ως 31 Οκτωβρίου να είναι δραματικό, καθώς τα κρούσματα σχεδόν πενταπλασιάζονταν σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, πλέον φαίνεται ότι μπαίνει φρένο και αρχίζει η μείωση.

Δείτε ακόμη: Εξοπλισμοί: Η Ελλάδα θωρακίζεται.Την άνοιξη τα πρώτα Rafale – Μέσα στο 2021 η προμήθεια των πρώτων F 35. Στόχος η κυριαρχία στο Αιγαίο

Αντιθέτως, στις ΗΠΑ, η κατάσταση παραμένει εκρηκτική, με τα ημερήσια νέα κρούσματα Covid-19 να πλησιάζουν τις 200.000 και το σύνολο των κρουσμάτων να έχει αγγίξει τα 12,5 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης

Πηγή: economico.gr