Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη

Ο κύβος ερρίφθη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, κάνοντας – όπως λένε πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου – «μερικές και στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις». Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (03/01) από τον Παύλο Μαρινάκη οι αλλαγές είναι οι εξής: ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το Υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο Υπουργείο Υγείας στη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά – 5η κατά σειρά – στην πολιτική του σταδιοδρομία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαδεχόμενος τον Γιάννη Οικονόμου. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού.

Επιπλέον αλλαγές: ο Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, διατηρώντας παράλληλα και τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μάλιστα, ο ίδιος παίρνει τη θέση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος τίθεται εκτός.

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας και τη θέση της ως υφυπουργός Παιδείας παίρνει η Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο πρωθυπουργός, «όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού υπογραμμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς».

Όπως συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, «σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος. Επικεφαλής στο Υπουργείο Υγείας, έναν τομέα στον οποίο δίνει επίσης μεγάλη έμφαση η κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες. Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα».

Αναφορικά με την υπουργοποίηση του κ. Μαρινάκη σημειώνουν «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, επίσης στέλεχος από τη νέα γενιά, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου. Σημειωτέον ότι με τις αλλαγές ακόμη μια γυναίκα αναλαμβάνει υπουργική θέση και άλλη μία προστίθεται στις θέσεις των υφυπουργών, ενώ μπαίνουν στο υπουργικό σχήμα 3 στελέχη της νεότερης γενιάς. Ο αριθμός υπουργών και υφυπουργών δεν αυξάνεται, αφού ήδη ο Υφυπουργός Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής και δεν έχει αντικατασταθεί».

Η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr