«Αδιαπέραστη η άμυνα της Μόσχας » 

Όπως αναφέρουν διεθνείς αναλυτές, από τη σοβιετική εποχή, η άμυνα της Μόσχας σχεδιάστηκε με την ιδέα να μπορεί να αποτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πρώτη μεταξύ ίσων είναι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας, ή F.S.O., η οποία είναι περίπου ισοδύναμη με τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Χρησιμεύει ως ένα είδος πραιτοριανής φρουράς, έχοντας την κύρια ευθύνη για την προστασία του προέδρου.

Έπειτα, η κύρια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, η F.S.B., διαθέτει ένα μεγάλο στρατιωτικό τμήμα αντικατασκοπείας. «Αν και προσπαθεί να εντοπίσει ξένους κατασκόπους στις ένοπλες δυνάμεις, το κύριο καθήκον της είναι η παρακολούθηση του στρατού», δήλωσε ο Μαρκ Γκαλεότι.

Όσον αφορά τις στρατιωτικές μονάδες, υπάρχουν δύο μεραρχίες στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη της Μόσχας. Πρόκειται για την 4η Μεραρχία Τεθωρακισμένων “Καντεμίροφσκαγια” και τη 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν διάφορες μονάδες των ειδικών δυνάμεων Spetsnaz- η Εθνική Φρουρά και εξειδικευμένες δυνάμεις των ΜΑΤ. Και το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει μια μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα Wagner εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 25.000 άνδρες, αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν ως προς το πόσοι έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του μετώπου Ρωσίας-Ουκρανίας και πόσοι βρίσκονται σε μακρινές αποστολές στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Πηγή: economico.gr