Μητσοτάκης Ιράκ

Αναβάλλεται, για λόγους ασφαλείας, το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιράκ – ταξίδι, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η επίθεση στην Ερμπίλ ανέβαλε το ταξίδι Μητσοτάκη

Η αναβολή αποφασίστηκε μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ιράκ, και ειδικά μετά την χθεσινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Ερμπίλ.

.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να επισκεφθεί τη Βαγδάτη και την  Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί επειδή εκτιμάται ότι υπάρχει περιθώριο οικονομικών συνεργασιών κατά τη φάση ανοικοδόμησης του Ιράκ, μια χώρα από την οποία η Ελλάδα εισάγει πολύ μεγάλο μέρος από το αργό πετρέλαιο που καταναλώνει.

Επίθεση και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ωστόσο, η επίθεση στην Ερμπίλ μεταβάλει τον σχεδιασμό. Η επίθεση στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ έγινε περί τις 22:30 (ώρα Ελλάδας) και δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε επίθεση με UAV παγιδευμένο με εκρηκτικές και εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη. Καταρρίφθηκε από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού τους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr