Μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας

Ανακοινώθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας, τα οποία αποφασίστηκαν κατά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα κι από τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού στου Ρέντη.

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, θα υπάρξει στοχευμένη δράση για την εξάλειψη του φαινομένου με νέες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση οι οποίες καθίστανται «απολύτως δίκαιες και αναγκαίες».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα μεταβούν, αύριο Τρίτη στον Άρειο Πάγο για να ζητήσουν από την Εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο εντοπισμός όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών εγκλημάτων στο χώρο του αθλητισμό αλλά και η αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων.

Μάλιστα οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και θα στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής σε αντίστοιχα φαινόμενα οπαδικής βίας.

«Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr