Εισαγγελέα Πάτση

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς  θα ελένξουν τον διαγραφέντα από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτή Γρεβενών για φορολογικές παραβάσεις που τυχόν τον οδηγούν σε έκπτωση από το βουλευτικό του αξίωμα. Αυτό  αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής σε έκτακτη συνεδρίαση της.

Εντός των επόμενων ωρών ο φάκελος του αναμένεται να διαβιβαστεί  στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ώστε να διενεργήσουν έλεγχο.

Άρση τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Κ. Πάτση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν  να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Επιπλέον η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής αποφάσισε την  αποστολή του φακέλου  στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για  καταλογισμό και επιστροφή εσόδων στο Δημόσιο εφόσον μετά την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr