Ανδρουλάκης Κρήτη

Παρέμβαση από τις Βρυξέλλες έκανε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με την συζήτηση στη Βουλή για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του, ότι υπερψηφίσει τις συμβάσεις για τα επιπλέον έξι μαχητικά Rafale και τις φρεγάτες [email protected], ωστόσο, επισήμανε ότι η χώρα δεν πρέπει να κάνει τα λάθη του παρελθόντος και ότι πρέπει να αναπτυχθεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε η Ελλάδα «όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών [email protected], όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει όμως να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με συμπαραγωγές, αλλά και μεταφορά τεχνογνωσίας».

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της»

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η χώρα οφείλει όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει, ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας, όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις. Η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της και τα Κράτη Μέλη της. Είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ένωση, άλλα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Τόνισε, δε, ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, έχει ζητήσει την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Έχει έρθει πλέον η ώρα να συζητηθεί το θέμα και στο Συμβούλιο, ώστε όλες οι χώρες να τεθούν προ των ευθυνών τους. Η προστασία των ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr