Ανδρουλάκης

Με μια μακροσκελή δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

Σε αυστηρό ύφος, αναφέρει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ενημέρωση «στο αυτί», ενώ επισημαίνει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς.

Επίθεση στον πρωθυπουργό 

Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως μη συνεργάσιμο, ο κ. Ανδρουλάκης επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο προσάπτει την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και με το λογισμικό Predator, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την όλη υπόθεση.

Ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητεί να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της «παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής» του από την ΕΥΠ.

Τέλος, τονίζει ότι είναι προσχηματικές οι εξαγγελίες για αλλαγές στην ΕΥΠ, καθώς – όπως λέει – η κυβέρνηση έφερε χωρίς διαβούλευση μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr