Θεσσαλία - Πλημμύρες

Περισσότερα από 20 εκατ. Ευρώ έχουν προσφέρει για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μέλη του ΣΕΒ στο πλαίσιο συντονισμού του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΒ, τα μέλη του ανέλαβαν πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις, με σκοπό την απ’ ευθείας παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και τεχνικής υποστήριξης, διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καύσιμα, αντλίες υδάτων, σκαπτικά μηχανήματα, εξοπλισμό και προϊόντα απολύμανσης, τρόφιμα, δομικά υλικά, ρουχισμό, οικιακό εξοπλισμό, υλικοτεχνικό και ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολεία και μαθητές, σημαντικές εκπτώσεις για αγορές στα πολύκαταστήματα της περιοχής και άλλες δράσεις.

Επιπλέον πρόσφατα, αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΣΕΒ μετέβη στη Θεσσαλία, όπου είχε συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις διοικήσεις τοπικών νοσοκομείων και υγειονομικών μονάδων και με κατοίκους, με στόχο να διερευνηθούν περαιτέρω δυνατότητες στήριξης στους οικισμούς εκείνους που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης, τόνισε πως η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης που έχει συσταθεί από κοινού από τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανικών (ΣΘΕΒ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΘΣΕ) και τον ΣΕΒ, θα συνεχίσει να προωθεί συστηματικά προς τα αρμόδια Υπουργεία τις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις καταστροφές”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr