Δακτύλιος Αθήνα

Για μείωση σε ποσοστό 50% της μετακίνησης στον δακτύλιο έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ενόψει της επαναλειτουργίας του μέτρου, η οποία θα γίνει κανονικά, όπως διαβεβαίωσε, από τις 25 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα με κινητήρες euro 6 , ενώ επεσήμανε ότι από το σύνολο των αδειών που είχαν μέχρι σήμερα δοθεί, θα υπάρξει μείωση κατά 50%.

Διεύρυνση των ορίων του Δακτυλίου

Προανήγγειλε δε τη διεύρυνση, σταδιακά, των ορίων του μικρού δακτυλίου.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έκανε λόγο για στάδιο προσαρμογής και σημείωσε ότι γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά για αύξηση των λεωφορείων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διόδια στο κέντρο

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Παράλληλα, προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Σημειώνεται ότι στην Αττική κυκλοφορούν σήμερα περίπου 2,3 εκατ. Ι.Χ. εκ των οποίων ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654. Παράλληλα, εκτιμάται ότι με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο των αλλαγών μπαίνει και το ζήτημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων, το οποίο αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Σήμερα επιτρέπεται η τροφοδοσία καταστημάτων κατά τις ώρες 7 πμ. – 11 πμ., 2.30 μ.μ. – 5 μ.μ. και 7 μ.μ. – 11 μ.μ. και συμπίπτει με τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Η εισήγηση του υπουργείου Υποδομών θέλει την τροφοδοσία των καταστημάτων να πραγματοποιείται έως τις 8 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr