Εργασία επιδότηση

Ανοίγει από 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη σήμερα και το πρόγραμμα θα «τρέχει» από τον Οκτώβριο και μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το νέο αυτό πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, δίνοντας έτσι κίνητρα για νέες προσλήψεις, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 345 εκατ. ευρώ, λαμβάνει ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους, ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Πηγή: economico.gr