άνοιγμα εστίαση

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ στις 3 ή 4 Μαίου δίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιτροπή των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η εισήγηση της επιτροπής, που συνεδριάζει από το πρωί, προβλέπει επαναλειτουργία της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα, μόνον σε εξωτερικούς χώρους .

Στις 10 Μαίου το άνοιγμα δημοτικών σχολείων και γυμνασίων 

Το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ θα συνοδεύεται από την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας, ενώ κατά τις πληροφορίες η επιτροπή φαίνεται να εγκρίνει και την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να διαμορφωθεί η εισήγηση των επιδημιολόγων και για το Πάσχα με την πρόταση της κυβέρνησης να προβλέπει απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Προς χαλάρωση των περιορισμών το Πάσχα

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση έχει προτείνει μικρά μέτρα χαλάρωσης – δηλαδή να υπάρξει μια παράταση σε ό,τι αφορά το χρονικό όριο στη διάρκεια του οποίου μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες καθώς και να εξεταστεί μια ελαστικότητα στις μικρές οικογενειακές συναθροίσεις στο πλαίσιο της στενής κοινωνικής φούσκας που έχει αναπτύξει κάθε πολίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε πως «η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα» σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Όσο για το εάν θα υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού είπε πως «αν επιλεγεί ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τους πολίτες θα το μάθετε και θα ανακοινωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr