Θέατρο σεξουαλική κακοποίηση

Μηνυτήρια αναφορά κατά γνωστού σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση  κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το θύμα καταγγέλλει βιασμό σε ηλικία μόλις 15 ετών, κατονομάζοντας ως δράστη γνωστό σκηνοθέτη που μέχρι σήμερα εξακολουθεί και σημειώνει επιτυχίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το περιστατικό που αφορά στα αδικήματα της αποπλάνησης, του βιασμού και της κατάχρησης σε ασέλγεια, φέρεται να έγινε πρό 15ετίας. Ένα από τα πρώτα ζητήματα που καλούνται να εξετάσουν οι εισαγγελικές αρχές είναι αν έχει επέλθει παραγραφή.

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο θέατρο

Η υπόθεση είναι η πρώτη που αφορά στον κόσμο του θεάτρου και φτάνει στη Δικαιοσύνη ενώ δεν σχετίζεται με υπόθεση πρώην ηθοποιού, ο οποίος μέσω συνέντευξης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη. Εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έκανε την πρώτη καταγγελία, τότε η υπόθεση αποκτά νέα διάσταση και φαίνεται να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τον θεατρικό χώρο.

Στην πρώτη καταγγελία, εκείνη που δεν έχει φθάσει ακόμη στην Δικαιοσύνη, ο Νίκος Σ. μίλησε στην ιστοσελίδα 2020mag.gr για την εμπειρία που είχε στα 19 του, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Στην καταγγελία που κάνει ο ίδιος διευκρινίζει ότι ούτε τα στοιχεία του αλλά ούτε και αυτά του θύτη του επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν, καθώς θα το κάνει ο ίδιος στην Δικαιοσύνη στην οποία θα καταφύγει άμεσα, όπως αναφέρει.

Στη σοκαριστική περιγραφή του, αναφέρει ότι το 2005 βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία, πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός «κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη», βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά, μέχρι τελικά ο σκηνοθέτης να τον διώξει λέγοντάς του να μάθει τον μονόλογο και να του τον πει την επόμενη φορά.

Πηγή: economico.gr